Koko Suomi kohti hybridiverkkoa
Kiinteä langaton UkkoNet -ratkaisu on kustannustehokkain ja mukautuvin vaihtoehto toimittaa nykystandardien mukainen verkkoyhteys kaikkialle.

Ratkaisumme

UkkoNet LTE

UkkoNet LTE on kiinteä langaton nettiyhteys, joka tarjoaa lähes kuituverkkotasoisen yhteyden sinne, minne valokuitua ei koskaan ole taloudellista rakentaa. UkkoNet LTE -yhteys käyttää olemassa olevia valokuituja runkoyhteytenään ja vie yhteyden viimeiset kilometrit edullisesti langattoman yhteyden yli käyttäjille. Toisin kuin perinteiset mobiiliyhteydet, UkkoNet -yhteys ei koskaan ruuhkaudu käyttäjämassojen alle, vaan se tarjoaa käyttäjilleen aina erinomaisen käyttökokemuksen ja 100Mbps-10Mbps nopeat datayhteydet. UkkoNet LTE on keino viedä käynnissä olevat laajakaistahankkeet loppuun ja varmistaa luotettavat sekä kustannustehokkaat nettiyhteydet kaikille suomalaisille.

Miksi kiinteä langaton?

Nopea, joustava
ja kustannustehokas

Valokuitu on tänä päivänä paras ratkaisu datayhteyksien toteuttamiseen sinne minne se on taloudellisesti mahdollista rakentaa. Harvaan asuttu Suomi on kuitenkin haasteellinen ympäristö. Kivikkoinen, kallioinen ja vesistöjen halkoma maasto on kallis ja hidas ympäristö kuituyhteyksien vetämiselle.

Ukkoverkkojen tarjoama ratkaisu on kuituyhteyksien ja kiinteän langattoman yhteyksien UkkoNet LTE -tukiasemien yhdistelmänä toteutettu Hybridiverkko. Tämä on ylivoimaisesti paras ratkaisu Suomen verkottamiseen ja nopeiden datayhteyksien tarjoamiseen suomalaisille. Toimitus nyt heti - ei kolmen vuoden päästä.

Miksi Ukkoverkot?

Itsenäinen, riippumaton ja suomalainen

Ukkoverkot Oy on itsenäinen ja riippumaton, pääosin toimivan johdon ja suomalaisten mobiiliosaajien omistama palveluyritys, joka operoi, myy ja markkinoi koko Suomen kattavaa Ukko Mobile 4G LTE -mobiilidataverkkoa ja tuottaa paikallisesti Suomen nopeinta kiinteää langatonta Internet-yhteyttä tarjoavaa UkkoNet LTE -palvelua. Yhtiö keskittyy langattomien tietoliikennepalveluiden tuottamiseen erityisesti yrityksille, viranomaisille ja muille vaativille käyttäjäryhmille, niin kaupungeissa, taajamissa kuin haja-asutusalueillakin.

Ehdotuksemme kunnille ja kaupungeille

Laajakaistayhteydet kaikille - Nyt!

Ehdotamme, että tuomme yhdessä kuntaanne kiinteän langattoman nettiyhteyden tarjoavan UkkoNet LTE -tukiaseman. Jo yksi tukiasema voi palvella satoja yrityksiä, alkutuottajia ja kotitalouksia aina 7-10km säteellä.

UkkoNet -tukiasema toimitetaan käyttöön avaimet käteen kokonaisuutena, joka sisältää kaiken: verkkosuunnittelu, rakentaminen, laitteistot, siirtoyhteys, radiotoimilupa ja käyttökustannukset.

Hankkimalla UkkoNet -palvelun kuntaanne, varmistatte laajakaistaisen nettipalvelun saatavuuden kuntalaisille sovituksi ajaksi. Tämän sopimuskauden aikana Ukkoverkot rakentaa palvelusta taloudellisesti kannattavan.

Ukkoverkot maksaa itse 50% jokaisesta UkkoNet -toteutuksesta. Näin kunnan osuudeksi jää esimerkiksi 36 kuukauden sopimuskaudelta 46000 € tai - kiitos kumppaniemme Kuntarahoituksen ja OP:n - vain 1289 €/kk. Olemme valmiit keskustelemaan myös lyhyemmistä tai pidemmistä sopimuskausista.

Yhteyden käyttäjät; yritykset, alkutuotantoyrittäjät tai kotitaloudet eivät maksa yhteyksistä mitään liittymismaksuja. Tämän lisäksi nettipalvelun kuukausimaksut ovat samalla tasolla kuin kaupunkien keskustoissa.

Liittymähinnasto:

24 kk tilaus * 1 kk tilaus
50 Mbps 59,90 €/kk 59,90 €/kk
20 Mbps 39,90 €/kk 39,90 €/kk
10 Mbps 29,90 €/kk 29,90 €/kk
* 24kk tilaus sisältää maksuttoman mobiilireitittimen

CASE 1

Hirvensalmi

Hirvensalmi on laaja, harvaanasuttu ja vesistöinen kunta. Kuituyhteyksien rakentaminen olisi tullut taloudellisesti kannattamattomaksi. Suuret kesäasukasmäärät tukkivat perinteiset mobiiliverkot ja tätä kautta haittaavat vakituisten asukkaiden elämistä, viihtymistä ja liiketoimintaa lomakausina. Kahden Ukkonet tukiaseman avulla nopeat ja laadukkaat Internet-yhteydet saatiin nopeasti toimitettua valtaosalle kunnan asukkaista.

Olemme toteuttaneet laajakaista kaikille 2015 hankkeen puitteissa valokuituliittymän osalle Hirvensalmen aluetta. UkkoNet -ratkaisulla voimme tarjota laajakaistapalvelua kunnan niillekin alueille minne kuidun rakentaminen olisi tullut liian kalliiksi.

Kunnanjohtaja Seppo Ruhanen, Hirvensalmen kunta

CASE 2

Saarijärvi

Saarijärvi on laaja ja harvaanasuttu keskisuomalainen kaupunki, jonka keskustaajamassa on tarjolla hyvät ja toimivat tietoliikenneyhteydet, mutta ympäröivien kylien Internet-tarjonta on heikko. Suuren pinta-alan ja haastavien maaston muotojen vuoksi valokuituyhteyden rakentaminen kaikille kaupunkilaisille on taloudellisesti ja teknisesti haasteellista.

Saarijärven tavoitteena on, että työnteko, opiskelu, eläminen ja viihtyminen on mahdollista koko kaupungin laajalla alueella. Kiinteän valokuituverkoston lisäksi tarvitaan kustannustehokkaita langattomia yhteyksiä. Siksi olemme lähteneet testaamaan ja kehittämään Ukkoverkot Oy:n uusia ratkaisuja.

Kaupunginjohtaja Timo Rusanen, Saarijärven kaupunki

CASE 3

MPY Oyj

Hirvensalmen UkkoNet LTE -palvelu toteutettiin yhteistyössä MPY:n kanssa. UkkoNet -palvelu soveltuu erinomaisesti niin kaupallisesti toimiville, kuin kunnallisesti omistetuille seutuverkkojen rakentajillekin. UkkoNet LTE on ylivoimaisesti kustannustehokkain tapa rakentaa kuituyhteyksien viimeiset kilometrit. Kiinteiden langattomien yhteyksien avulla kuitutoimija saa oman liiketoimintansa käyntiin välittömästi ensimmäisten runkoyhteyksien rakentamisen jälkeen - liittymämyynti sekä laskutus voidaan aloittaa heti.

MPY on ensimmäisenä toimijana tuotteistanut UkkoNet -palvelun Internetin tarjoamiseen alueille, joissa muuten joudutaan myymään "ei-oota" tai tyytymään nykymittapuun mukaan nopeudeltaan tai palvelun laadulta alimitoitettuihin ratkaisuihin.

Myyntijohtaja Juha Putkonen, MPY Oyj

Ollaan yhteydessä!

Jätä yhteystietosi niin olemme teihin yhteydessä ja voimme keskustella tästä mielenkiintoisesta hankkeesta vielä tarkemmin.Ota varaslähtö ja päivitetään kuntasi verkkoyhteydet nykyaikaan niin pian kuin mahdollista. Ota meihin yhteyttä!

Kiitos!

Suuret kiitokset kiinnostuksestasi hanketta kohtaan. Olemme teihin yhteydessä niin pian kuin mahdollista!Ota varaslähtö ja päivitetään kuntasi verkkoyhteydet nykyaikaan niin pian kuin mahdollista. Ota meihin yhteyttä!

Jukka Niiranen

liiketoimintajohtaja
040 502 8201
jukka.niiranen@ukkomobile.com

Antti Pellinen

toimitusjohtaja
040 547 7044
antti.pellinen@ukkomobile.com
Yhteistyössä ovat jo mukana:
Jäitkö kaipaamaan vielä lisää tietoa yrityksestämme?
Tutustu meihin toki vielä tarkemmin!
Lue lisää Ukkoverkoista